Varför ska du välja en hållbar livsstil?

what_is_sustainable_livingNär det gäller en hållbar livsstil och varför människor och i synnerhet du, ska välja detta sätt att leva så finns det massor av olika anledningar till detta. Det första och viktigaste av alla de anledningar som finns, är att vi under lång tid har smutsat ned och skövlat vår planet, så att den nu är sjuk och mår illa. Vad gör du när du är sjuk och mår illa? Kanske så sjuk så att du riskerar att dö utan att få den hjälp och medicin som du behöver. För dig är det enkelt. Du går helt enkelt till doktorn eller blir inlagd på sjukhus. Då får vi verkligen hoppas att det inte är försent för dig.

Så är det också idag med vår planet. Det liv och leverne vi har fört på jorden under många år har gjort denna sjuk. En del säger att den är så sjuk, så att det bara är en fråga om hur länge vi kan leva på den. Andra säger att det fortfarande finns en chans att rädda den. Vem väljer du att tro på? Kommer du att ge upp, eller kommer du att på alla sätt du kan hjälpa till med att rädda jorden?

Frågan är dock hur många som kommer att tänka som dig, innan det verkligen är försent? Det är just därför som det är hög tid att börja leva sitt liv efter en hållbar livsstil. Detta kommer att innebära att du kanske få försaka vissa saker i ditt liv. Det kommer dock inte att vara något du verkligen behöver, och det kommer egentligen inte att förändra ditt liv till det sämre. Tänk istället på att de barn du sätter till världen, kommer att vara de som får leva ett bra liv på samma plats som du har gjort. Vilket val gör du?