Varför du bör bry dig om att leva med en hållbar livsstil i Sverige

greenNu kanske många frågar sig varför detta ska vara viktigt och varför det är så mycket debatt och information om att leva på ett hållbart och miljövänligt sätt. Kanske du tycker att allt fungerar bra och har gjort detta under alla år hittills. Jo, detta är förvisso sant, men samtidigt osant. Visst har det fungerat och leva som vi har gjort den tid det har pågått, men av den anledning att vi har konsumerat så mycket, har det fått negativa effekter på vår miljö. Eftersom att det nu framkommit så mycket information om vart världen är på väg, är det också viktigt att alla i hela världen bidrar till att ställa de problem som uppstått till rätta.

Detta betyder att även alla som lever i Sverige måste tänka på det. Om vi vill kunna fortsätta att leva och dra nytta av den underbara värld som fortfarande finns, måste alla hjälpa till att minska på konsumptionen och användandet av alla de onödiga saker vi egentligen inte behöver. Nu kommer naturligtvis en hållbar livsstil i det fallet även att betyda mindre konsumtion, vilket bidrar till att flera olika företag med många anställda kanske måste minska sin produktion. Detta kommer då att bidra till att arbetslösheten växer.

Är det dock så att alla tänker på att leva med en hållbar livsstil kommer detta istället att skapa behovet av andra miljövänligare produkter för att klara denna typ av liv och leverne. På så sätt kommer då de jobb som försvinner på ena platsen att dyka upp på andra platser, och förmodligen kommer dessa två effekter att väga ganska så jämnt. Det kommer då att betyda att det i stort sett bara kommer att resultera i fördelar för människor och den jord vi lever på att övergå till att leva en hållbar livsstil. Därför ska du bry dig om detta.