Öka din hållbara livsstil i hemmet

karbon-ayak-izi-1För dig som lever i sus och dus och överkonsumerar i stora mått varje dag, kommer det säkerligen att bli en chock att gå över till en hållbar livsstil. Det kommer att betyda att du inte kan lämna datorn på när du inte använder den och att du kommer att få koncentrera dig på att kanske storhandla istället för att ta bilen 200 meter för att köpa cigaretter. Visst låter det hela helt förskräckligt och nu kommer säkert inte livet att bli värt att leva. Hur som helst är detta inget som du behöver göra, utan här är det enbart lathet som råder av stora mått.

Nu är det bara en liten del av vad du kan göra. Det finns massor av sätt som du kan öka din hållbara livsstil i hemmet. Har du tänkt på vilka typer av ljuskällor du använder? Är du den som har bytt till moderna led-lampor eller de effektiva lågenergilampor som idag finns? Det tar ingen tid att göra det och du kommer att se resultatet på din elräkning. I och med detta kan inte heller det vara ett problem för dig som verkligen vill se till att allt blir bättre. Dessutom kommer du att göra en insats för miljön. Du blir helt enkelt en av alla de hjältar som ska rädda planeten.

Om vi sedan går utanför hemmet lite grann, kommer vi genast tillbaka till detta med bilen. Här kanske du idag sitter och kör alldeles ensam till jobbet varje dag. Har du tänkt på att det finns de som jobbar på samma plats som du, och också gör det varje dag, varför då inte samåka? Det hela kommer att bli billigare för varje enskild individ samtidigt som det bidrar till att gör en insats för miljön och naturen. Alla kommer att vara i tid till jobbet varje dag i alla fall.