Hållbarhet på jobbet

sustainablePORNu har det talats massor om hur du på det privata planet ska skapa dig en hållbar livsstil. Kanske är det inte på det planet som det största problemet ligger. Här kan det helt enkelt ligga på jobbet. Helt beroende på var du jobbar kommer det då att finnas olika sätt att skapa hållbarhet på jobbet också. En av de enklaste sakerna i världen kan vara att ta bort alla de engångsmuggar som finns vid alla kaffeautomater på massor av arbetsplatser. Här kan alla som jobbar ha en egen mugg som de dricker sitt kaffe i. Bara en liten detalj som kan skapa trivsel och miljövänlig hållbarhet på jobbet.

Nu är det kanske inte du som anställda kan göra så mycket åt detta, om du inte sitter på en högre position i företagen. Det som skapar förutsättningarna för en hållbarhet på jobbet är i första hand att de företag som är verksamma, verkligen ser till alla de regler som finns uppsatta gällande miljö av de myndigheter som finns. Idag finns det många som fortfarande fuskar med detta, och på det planet finns det mycket för de berörda myndigheterna att ha kontroll på.

Det du själv kan göra på jobbet är att lämna förslag till vad som kan bli bättre inom detta område. Numera är det även så att de i personalen som kommer med effektiva och miljövänliga idéer ofta kan få något för detta. det är ytterligare än anledning att tänka på hållbarhet på jobbet för människor på alla nivåer. Först när alla verkligen tänker på att hålla en hållbar livsstil och även en hållbarhet på jobbet kommer världen att kunna snurra åt rätt håll igen. Egentligen är det nog ingen som inte är medveten om detta, men det kanske inte känns tillräckligt aktuellt för alla företag och dess anställda.